1a advent

Alldeles nyss;

Jocke kommer inrusande, slänger sig på mig och ger mig en låång kram, en puss, en kram till, en puss och typ 20 pussar på magen.
Jag: ?
Jocke: Jag och Daniel satt och pratade om ex och att man har det så jävla mycket bättre nu och jag berättade att.. *fortsätter prata ett tag* .. Vi har det så jäkla bra!!
Jag: Hehe, utklassar jag dom?
Jocke: Du sopar mattan med dom!
Jag: Du.. jag har lagt in två julmust i kylen....
Jocke: Alltså, sopar mattan.. Du dammsuger upp dom!

Haha.. Han stack förövrigt ut igen för att skotta av min bil, det kom typ 50 cm snö här inatt.. När vi åkte hem från Esocolmo runt halv tio igår kväll efter ha varit i Handen och shoppat bäbiskläder, varit hos Mange & Hanna och fikat (och ätit prinsesstårta hihi) och kollat grejer och käkat på Heron så började det snöa och sen slutade det liksom aldrig haha. Så när vi kom hem drog vi på julmusik, satte upp julgardiner, ställde fram tomtar, grinade lite (hormonerna kom och hälsade på haha) och tittade på snöstormen utanför.. Mysig kväll :)

Idag är det 1a advent
och vi tände vårt ljus imorse och sen åkte vi till mamma och pappa och fick god mat och fika :) Sen åkte Jocke iväg och hjälpte sin mamma och som sagt kom han precis innanför dörren.. Jag har tänt pepparkaksljus, lagt upp riktiga pepparkakor på ett fat, ska plocka fram ädelosttuben, lussekatterna och glöggen och sen ska vi sätta oss och bara mysa och fira att vi och skruttan går in i en ny vecka idag :)


Bäbissaker

Efter natten på förlossningen så har vi ju funderat på att fixa iordning allt till lillan, ifall att.

Igår satte jag iallafall igång med att tvätta kläder och på kvällen ville Jocke sätta ihop spjälsängen.. :)





Home sweet home

Idag fick vi åka hem igen. Jag har alla symtom (för högt blodtryck, spår av äggvita i urinen, ont när dom trycker på vissa ställen i magen, förhöjda levervärden, ögonflimmer) på havandeskapsförgiftning men dom är inte så "grava" (*peppar peppar*) eller hur man ska säga så jag får vara hemma, med order om att ta det lugnt och åka in igen så fort jag känner att det är nåt som känns fel. Det frustrerande är att jag mår bra och känner inte att det är nåt som är fel, vilket gör mig orolig både för lillans del och för min egen. Barnmorskorna gjorde iaf flera ctg på bebben och hjärtat slår jättefint och dom tyckte att allt kändes bra ♥ Så nu är det vila vila och åter vila och INGET jobbande som gäller! Jocke och jag pratar om att börja tvätta bäbiskläder och skruva ihop säng nu, ifall att.. Blev lite ställda båda två när vi kom in där igår (vi var ju inställda på att gå på föräldraträff men blev skickade till förlossningen liksom) och kände att "herregud, det här är vi inte redo för!!" och paniken kom krypande lite när man hörde hur några skrek av smärta där inne... Och vid nåt tillfälle sa jag till en barnmorska att "det är väl för tidigt för henne att komma ut?!" men hon menade på att är jag dålig så börjar man diskutera kejsarsnitt och det är ingen fara för bäbisen.. Så ja, blir nog till att fixa lite här hemma, så vi känner oss mer redo :)

Världens finaste sambo satte sig iallafall och åkte hem (en resa på en timme ungefär) halv tio igår kväll, hämtade min kudde, kläder, tandborste och godis (haha) och åkte sen tillbaka och sov hos mig hela natten. Bara det gjorde att man kände sig mycket lugnare, tack älskling ♥

Sjukhus

Hej mammor! Är just nu inlagd på förlossningen.. Var hos barnmorskan idag på ett vanligt rutinbesök och mitt blodtryck var jättehögt och jag hade äggviteproteiner eller vad dom kallar det i urinen, så istället för vår första föräldraträff så är vi här.. Nåt levervärde är lite högt så dom misstänker havandeskapsförgiftning.. :( får se imorn när dom tar nytt tryck och nya prover!

Äntligen fredag!

Idag har jag haft lite mer energi! Så skönt att vara ledig en fredag + heela helgen! Annars har jag alltid jobbhelg när jag råkar vara ledig på fredagen men så är inte fallet nu! Åh vad jag ska njuta.

För övrigt älskar när mina hormoner flippar, får så jäkla mycket gjort då haha :D Just idag ledde det till att hela lägenheten blev dammad, dammsugen och fick golven torkade! Har även flyttat en byrå från vårt sovrum till lillans rum och det blev hur bra som helst! :) Nu är jag nööjd. Ska ta en dusch och sen sätta mig i soffan, Jocke föreslog en myskväll och det tycker jag låter alldeles förträffligt!

Nattblogg

Hey bloggers.

Jag är trött.
Och ändå sitter jag uppe? :P Nämen jag har jobbat kväll i några dagar och det tar alltid ett tag för mig att varva ner då.. Nu är det iallafall helg för mig! Är ledig 4 dagar och på måndag är det dags för ett besök hos barnmorskan och vår första föräldrakursträff.. Vad kallas dom egentligen? Föräldrainformation? Ja ni fattar säkert :) Och sen har jag bara 5 jobbpass kvar! 5!! Can I get an Amen?! Fredagen den 3e december jobbar jag mitt sista pass och det ska bli sååå skönt! Då kanske det kan bli nån fart på min blogg, skapade den ju av en anledning liksom.. Men det har inte funnits energi helt enkelt! Tänkte faktiskt göra den här 30-dagars grejen som Linda håller på med i sin blogg också.. Snaart, så fort det lugnat ner sig lite!

Nu gott folk ska jag gå och göra Jocke sällskap i sängen. Lillan sparkar dock för fullt så vi får väl se hur det blir med sovandet, börjar dock bli van nu :P

Ha det så gott allihopa!

Usch

Nä, fy, vilken jobbig dag detta är. Vill egentligen inte klaga då många andra gravida har det så mycket värre, men just idag önskar jag att dom här sista veckorna kunde kuta på lite snabbare så att vi har vår bäbis här hos oss snart! Idag mår jag illa, har ont i hela kroppen och är supertrött.. Tog mig iallafall ut på en liten (och då menar jag LITEN) promenad förut och slängde lite kartonger och sådär, och åkte och handlade, så lite frisk luft har vi fått iallafall. Funderar på att kolla igenom min lista på saker man behöver innan lillan är här, ja, så får det nog bli.
Hoppas ni andra har en bättre dag! :)

Måndag

Oj, jag är helt slut. Har jobbat hela helgen och då är inte måndagarna efter speciellt kul. Men nu kan jag börja räkna ner mina arbetspass tills jag får havandeskapspenning och inte behöver jobba mer på ett bra tag! Mitt sista schemalagda pass är på torsdag kväll och sen kommer jag bara jobba timmar tills den 7e, vilket betyder att jag bestämmer själv hur många fler pass det blir! :D Åh jag längtar faktiskt. Även om mitt jobb är roligt så behöver jag få vara hemma och rå om mig själv och bebben i magen lite nu!

Jag har iallafall spenderat min lediga dag med min bästa kompis Elin, vi handlade lite lunch (kycklingsallad för mig och sushi för henne) och fika och åkte hem till mig och tog det lugnt. Köpte även saffranssnäckor, min nya craving tror jag ;)
Nu är Elin hemma hos sig (eller rättare sagt sina föräldrar - hon pluggar egentligen i Umeå men är här nere för ett projektarbete) och jag och min käre sambo har precis ätit middag. Sitter i soffan och slappar och här tänker jag stanna resten av kvällen! :)

2010.11.12

Ett lugn har infunnit sig i lägenheten. Jag kom precis upp från ett bad och har tänt ljus i hela lägenheten och sitter i soffan och lyssnar på lugna favoriter och väntar på att Jocke ska komma hem. Han ville överraska med middagen idag men gravid som jag är ville jag veta vad det var (för att undvika illamåendevarning :P) och då hade han tänkt köpa med sig kinamat från min favoritrestaurang :) Nu blev det inte från den utan från en som han ändå åker förbi på vägen hem, men ändå! Ska bli så gott! Det är faktiskt vår dag idag, töntiga som vi är så uppmärksammar vi månadsdagar också.. Inte med värsta presenterna, men som en dag som man kan mysa till det på liksom. Det lär säkert avta med tiden, men lite mysigt är det! Fram till vår 1-års dag hade vi värsta firandena varje månad haha :)


Ha en bra fredagskväll godingar, här ska det mysas!

(= Jocke vill se på film men jag ska försöka övertala honom att få se på Idol, heja Jay! ;) )

Lillans nya grejer





Har gått och klämt och känt på den där overallen i flera veckor nu och igår kunde jag inte låta bli längre.. Resonerade så att det snart är vinter och att den säkert tar slut om jag inte köper den :) Den är så liten och mjuk och gullig och nu är den lillans :) Och påslakansetet var jag bara tvungen att ha, har nån grej för stjärnor så ja.. Så fick det bli! Upptäckte dock att täcket (som vi köpt på IKEA) är för stort för det så vet inte hur vi ska göra..



Fredag!

Hej allihopa! 

Har sprungit runt och donat och fixat här hemma och nu sitter jag i soffan med fötterna på bordet och dricker kaffe och äter en saffranssnäcka, kunde inte hålla mig när jag var och handlade förut :)

Spenderade gårdagen med världens bästa Emma. Hennes två månader gamla Tyra måste vara världens snällaste unge, hon bara sover och sover fast vi sitter och asgarvar och berättar udda historier haha :D Vi möttes upp i ett centrum mitt emellan där vi båda bor och kollade affärer, åt bakad potatis med skagenröra (såå gott!) på ett fik och blev även bjudna på kaffe & kanelbulle för att killen som serverade oss glömde vår beställning så vi fick vänta lite.. Å då hade vi inte ens hunnit klaga än, det kan man väl ändå kalla bra service? Hur schysst som helst tyckte vi och smaskade i oss fikat haha :)
Handlade lite grejer till lillan också, tänkte slänga upp bilder på det senare :)

Frökens första bok

Förra veckan (tror jag att det var) så kom Jocke hem med vad som ska bli lillans första bok :) Tror det var nåt som man fick köpa med Expressen och han hade inte kunnat låta bli att köpa den. Annars är det mest jag som står för alla möjliga inköp (men sen är väl det också typiskt oss tjejer..) så jag tyckte det var lite sött att han kom hem med den här :)


Morgonstund har guld i mund

Vad är klockan? 05.06 as we speak. Jag har varit vaken i en timme och 14 minuter och varken kroppen eller huvudet verkar ha några som helst planer på att somna om. Vaknade 03.52 och var typ klarvaken, gick upp och kissade, tog en halstablett och sen tog det väl ungefär 30 sekunder innan den lilla i magen insåg att "HEJ! här är vi vakna!" och började vrida och vända på sig.. Efter en halvtimme gav jag upp och gick upp och gjorde kaffe och frukost till Jocke, så han blev ju glad iaf :)

-

Åh jag har ju en massa saker att blogga om men så lite tid! Gissa om jag var en aaaning förvånad (och glad!!) när jag efter bara EN vaken stund på hela natten vaknar vid halv nio imorse och inte behövt springa på toa en enda gång?! Det var flera månader sen det hände sist haha. Nu ska jag fixa middag och sen åka och gratta min lillebror på 20-års dagen :) Ska försöka blogga om allt senare :)

Dålig uppdatering as usual

Det här har varit en tung helg. Inte av någon anledning som jag tänkt skriva här, men så har det iallafall varit. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men det är lugnt, det som inte dödar härdar. Bajshelgen har iallafall resulterat i att vi har en ny bil, och 10 flyttkartonger är flyttade från Lillans rum till diverse ställen i lägenheten (inte kartongerna dårå men innehållet), vissa saker är slängda och vissa saker är nerplockade i källarförrådet. Fint blev det iallafall och nu är det bara småplock kvar. Och när vi var klara fixade vi äppelpaj med vaniljsås och varm choklad med vispad grädde, så gott :)

Idag har jag fortsatt plocka hemma, varit iväg och lunchat med Fia på PH och varit till Zätas Däck för lite "fix", haha, så jäkla sköna grabbar där :D Håller på och tvättar nu och ska röra mig inåt stan och svärmor lite senare :) SEN blire äntligen IKEA.

Igår gick vi in i vecka 28 också, helt galet! Mindre än 3 månader kvar! Tiden går gärna gå snabbare nu, dels för att jag längtar som en liten tok efter vår lilla bäbis, och dels för att det börjat göra ont när fröken sparkar mot revbenen :P

Vi hörs lovers.


Vecka 27

Helt galet så fort tiden går! Jag kommer ihåg när jag var i typ vecka 12 och tyckte det var en hel evighet till dessa veckor som vi nu redan har passerat! Sjuk, men härlig känsla! :) Sakta men säkert börjar vi närma oss nu...

RSS 2.0