BM, lite shopping & mysmiddag

Hej!

Jag är tillbaka från ett besök hos barnmorskan, en runda på stan och Coop och är mitt uppe i middagslagande här.
Hos banrmorskan var väl domen ungefär som vanligt - blodtrycket är högt, nästan inga proteiner och får jag mer ont i magen så måste jag åka till förlossningen.
På stan kilade jag in på Lindex och hittade en pyjamas till lillan, vi har inte handlat någon än så det fick bli en i strl 50, jättesöt :) Hittade även en lite varmare mössa så det kändes bra. Mamman fick också ett par grejer i form av Nivea, ny mascara och ett grått nagellack med glitter i, lagom till nyårsafton :)

Som sagt håller jag på och lagar middag, tänkte få till nån sorts mysmiddag, imorgon har vi varit förlovade i ett år och ska till både mamma & pappa och Jockes vänner på kvällen så vi firar det lite idag istället :) Hinner jag ikväll så ska jag lägga upp en liten historia från förra nyårsafton, den är ganska gullig faktiskt :)

Men hörs vi inte mer idag så får ni ha en jättefin kväll raringar! Kram




Morgonsms

"Hej gumman ♥
Om en månad och ev någon dag är du
och jag föräldrar, mamma och pappa!
Jag är så otroligt glad över att det är dig
jag ska få en dotter med!
Jag älskar dig!"


Helrenovering

Vaknade upp på ett j*kla humör idag, känns som om man bara får mer och mer hormoner i kroppen just nu. Drömmer en massa skumt, är det inte om mina ex så är det om att Jockes ex flyttar in här. Ja, the more the merrier eller vad säger man? Haha. Kände mig sur och tvär och irriterad över tvättkorgen som för tillfället håller på och svämmar över också. Men sen hände nåt och jag kände att - ja då får jag väl göra nåt då, så först städade jag lite inne på toaletten och sen satte jag mig i en långdusch (ja, jag sitter ner och duschar nu för det mesta, tycker det blivit så himla tungt att stå upp på samma ställe en längre stund, hej inga ryggmuskler eller vadå? ;P) och körde helrenovering. Bort med gammalt nagellack, i med hårinpacknining, rakade benen och scrubbade ansiktet och ut kom jag, kanske inte som en ny människa men betydligt fräschare än vad jag kände mig innan :) Har precis kört igång en tvätt också och jag hoppas orken håller i sig för att plocka lite mer här hemma om en stund.

Det var väl ungefär det intressanta jag hade att uppdatera er med för tillfället, hoppas ni har en bra dag!

/Hormonstinna Elin

;)

Trötter

Godkväll på er!


Har varit så himla trött i flera dagar nu. Lilla fröken i magen har fått för sig att det är en ypperlig idé att sparka och hålla på HELA nätterna.. Sägs det inte överallt att dom ska lugna ner sig de här sista veckorna va?? :P Å andra sidan är det skönt att känna att hon håller på där inne, men som sagt - jag blir skittrött av det.

Har haft en trevlig dag idag. Mamma & pappa kom och plockade upp mig vid halv elva idag och så åkte jag med dom och kikade i lite affärer och sen mötte vi upp Jocke och lunchade kinabuffé, det satt bra i magen det! :) Nu när det blivit kväll känner jag mig dock mest bara blä och sådär ensam man kan känna sig ibland. Hade helst bara velat krypa ihop i soffan med Jocke och sitta så hela kvällen men han är och hjälper sin mamma med nåt och av nån anledning tar det jämt sån tid när hon ska ha hjälp.. Åh vad gnällig jag låter haha. Men det är så man känner sig ibland å såklart jag får klaga - jag är ju på smällen ;)

Förresten så gick vi in i vecka 35 i söndags, två veckor tills hon är klassad som "klar" där inne :)


Måndag

Hej hopp finingar!

Idag har jag varit på besök hos barnmorskan för att kolla blodtrycket. Det var lite högt men har fortfarande bara spår av protein i urinet så jag hoppas det håller sig lugnt. Har haft ganska ont i magen senaste dagarna, känns som att hon trycker rumpan uppåt och då gör det verkligen skitont och blir ömt och det går knappt att röra magen.. Jättesvårt att förklara.. Är det nån som känt nåt liknande?!
Eftersom min barnmorska är ledig den här veckan fick jag träffa en annan och hon lyssnade även på lillans hjärljud och dom lät perfekt, lika skönt att höra det varje gång! :)
Annars så händer inte så mycket idag, mår illa och går mest runt här hemma och segar.



Testar kameran jag fick av älskling i julklapp, den är så fiin :)

Längre update :)

Hallå!

Det är en trött Elin som rapporterar från soffan idag. Min dag har sett ut ungefär såhär - vakna - upp och kissa - slumra till igen - vakna upp och kissa - slumra till - vakna av en puss - slumra till - vakna av att Jocke säger att frukosten är serverad, då var klockan typ tio över elva haha. Sen satte jag mig i soffan och degade medan min fina sambo fixade till köket och sen joinade mig för att slötitta på en film. Har faktiskt packat upp julklappen jag fick från jobbet också, det får inte glömmas ;) Nu sitter jag åter i soffan och Jocke är iväg och hämtar pizza, perfekt middag en dag som denna, är så otroligt trött! En som inte är trött är lillan i magen, hon har buffat, sparkats och kittlats heela dagen, gullunge :)

Tänkte passa på att berätta om vår julhelg också :)

I torsdags eftermiddag
åkte vi ju till mina föräldrar, la alla paket under granen och fick räkor, kex, ost, julmust och whiskeyfri Irish Coffee, så jäkla gott :) Lite senare blev det såklart Bingolottos uppesittarkväll, ingen av oss vann någonting men det var trevligt iallafall :) Lite synd att lillebror inte ville komma hem (nykär å sådär ni vet ;)) bara.



JULAFTON: Vaknade alldeles pirrig, tror jag fick lite julkänsla till slut iallafall :) Gick upp och åt grötfrukost med hela familjen (lillebror pallrade sig hem till slut), fikade och myste och sen ändrade vi traditionerna och öppnde paketen innan maten och Kalle Anka! Min bror skulle iväg till sin tjej på eftermiddagen och jag och Jocke skulle till hans släkt så det fick bli så. Fick en massa fina saker! Morgonrock, mystofflor, ljus, tavlor, Irish Coffee-set, bäddset och en jättefin digitalkamera av Jocke :D Har velat ha en ny kamera länge nu så det var perfekt och den verkar riktigt bra :D



Tomten hade svårt att böja sig ner ;)

Blev inte sådär jättemycket julmat för min del, började må illa precis efter klappöppningen så det var svårt att få i sig nåt, trots att allt är så gott. Vilade en stund och sen åkte vi till Jockes släkt. Dom är inte så mycket för julfirande men det var mysigt där iallafall, han har en härlig släkt :) Sov kvar hos Jockes mormor och fick en stadig brunch innan vi åkte på födelsedagskalas hos min brors flickvän. Där blev vi kvar ett par timmar, hennes familj är så himla härlig! Fick glögg, smärgåstårta, kakor, läsk och godis så vi rullade nästan därifrån haha.

Mysig helg, hoppas ni andra haft minst lika mysigt och trevligt som vi haft det!

Snabb update

Hej alla fina! Kikar bara in en snabbis från mobilen. Hoppas ni alla haft en bra jul! :) Jag är helt slut efter dessa dagar, men jag har haft det så himla mysigt och bra :) Ska uppdatera ordentligt imorgon, ville bara titta in och önska er en god fortsättning! Kram från oss så länge

Dan före dopparedan!

Hej allihopa! :)

Här har vi (jag & lillan alltså) precis ätit lunch - våfflor med glass & sirap :) Orkade inte antsränga mig med matlagningen idag så det stod mellan det och fil och flingor, så valet var inte speciellt svårt ;)
Innan det hade vi besök av min bästa vän som äntligen pallrat sig ner från Umeå. Fikade lite julmust och pepparkakor och bytte julklappar och pratade en massa, hon blev faster inatt! :) Vilken babyboom det är just nu alltså, mysigt!

Annars ser dagen ut så att jag håller på och packar ihop lite grejer vi ska ha med oss, vi åker till mina föräldrar ikväll för kvällen-före-julafton-mys med räkor och ost och kex och uppesittarkväll med Bingolotto, det är någon tradition vi haft i flera år nu. Vanligtvis firar vi jul i Bollnäs hos min farmor och hennes man men i år får det bli på hemmaplan :) Imorn eftermiddag efter gröt, jullunch och paketöppning åker Jocke och jag till hans mormor där hans släkt samlas. Det blir första året jag inte firar med min familj ordentligt så vi får se hur det blir!

Hörs vi inte innan imorn så God Jul från mig & Bäbismagen :)


"Lilla" magen

Senaste veckorna har det verkligen sagt BOOM när det gäller magen. Det tog ett tag innan den ville börja växa och den här typiska bäbismagen tog det ett bra tag innan jag fick. Men nu måste jag säga att det verkligen har smällt till! Börjar bli riktigt tungt nu .. :)



Vecka 14



Vecka 28



Vecka 34

Herregud, dom har senaste sex veckorna har den verkligen vuxit ser jag nu!

Paket!

Hade fått en paketavi när jag kom hem igår så Jocke gasade ner på stan och hämtade ut det. I paketet låg en tidning, en film, ett fint brev och en liten flaska från min bästa kompis (som jag även bodde ihop med innan jag & Jocke flyttade ihop) som numera pluggar i Umeå. Flaskan innehöll "Norrlandsluft" med motiveringen "Jag vet att du känner dig lugnast och mest harmonisk i norr och eftersom du inte är här skickar jag med lite norrlandsluft. Du får helt enkelt andas in lite av den när du känner dig stressad så kanske du känner dig lugnare." Så himla fin tanke och hon träffade verkligen rätt. Norrland har och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Ser alltid till att åka upp till släkten ett par gånger per år. Lugnet och luften där uppe är helt underbar! Tack fina vän ♥








Blodprovssvar & ultraljud

Sådärja, nu har jag hunnit varva ner lite här hemma efter den här dagen och ätit middag tillsammans med min kära sambo :)

Helgen som varit är knappt värd att bloggas om, jag har haft en himla molvärk i magen och en jääkla värk i bäckenet HELA helgen. Som pricken över i;t har jag varit så gravid som man kan bli, dvs - jag har gråtit för allt, surat över allt, och ingen har tyckt om mig, enligt mig dårå. Såhär efteråt kan man väl skratta åt det men Jocke har fått stå ut med mycket i helgen stackarn haha.

Idag känner jag mig dock lite bättre som sagt, var till barnmorskan och hon hade fått svar på mina prover, och *trumvirvel* MINA LEVERVÄRDEN HAR SJUNKIT! :D Åh, det är en sån lättnad :D Iofs sa läkaren att dom kunde sjunka av att jag slutat jobba men man har ju inte vetat säkert, så det här var riktigt skönt att höra. Dock är blodtrycket forfarande högt, men jag har bara spår av protein i urinen så jag tänker försöka njuta av att det faktiskt är liite bättre nu *peppar peppar*
Sen så bar det ju av på tillväxtultraljud igen, vår lilla tjej var beräknad att väga 2207 gram men hon vägde 2281 gram, lite plus på kurvan men det är ju bara bra :) Barnmorskan där kollade även näringsflödet i navelsträngen och den kurvan såg helt perfekt ut, åh jag blir så glad :)

Igår gick vi även in i vecka 34, åh nu börjar det närma sig! Ska man börja tänka på BB-väskan kanske??



Hörrni, bara några dar till julafton nu, helt galet!



Hoppas ni har en bra kväll finingar!

Måndag

Hej på er!

Har knappt suttit vid datorn den här helgen, därav kass uppdatering. Klev precis innanför dörren efter ha varit på besök hos barnmorskan och på nytt tillväxtultraljud. Känner mig mycket lättare till mods nu, ska uppdatera sen, ska fixa lite med middag och så först bara :)

Fredagsmat

Fixade till lite mysmiddag till Jocke kom hem idag. Gillar att lyxa till det lite på fredagar, man vet att det är helg och man kan slappna av på ett annat sätt än på vardagar :) Idag blev det hasselbackspotatis, entrecote, stekta färska champinjoner & bearnaisesås, så himla gott! :) Under de här senaste 8 månaderna har jag inte varit speciellt sugen på kött men idag kom det tillbaka lite så det gäller att passa på när man kan ;) Jag fick i mig näästan hela köttbiten också, helt sjukt, var längesen jag fick i mig så mycket på en gång!


 



Såg precis i Madeleines blogg att deras lilla tjej är här nu, GRATTIS!!

Ha en bra fredagskväll allihopa :)

 


Beautiful Dangerous

Vet inte hur många som läser min blogg som gillar rock, men shit, det här kan va snyggaste rockvideon på länge! Dessutom steg Fergie ett antal nivåer i mina ögon, gillar inte riktigt hennes musik (förutom när det är partaj, då är Black Eyed Peas låtar perfekt, men till vardags.. Nja) men det här gör hon riktigt bra!



Slash & Fergie - Beautiful Dangerous


Fredag

Godmorgon på er! Här har ni en som varit vaken typ.. Hela natten? Lilla fröken ville tydligen inte alls sova inatt och har bökat, sparkats och kittlats heela natten. Antar att man får börja ställa in sig på fler såna nätter snart ;) Kände henne även buffa vääldigt långt ner samtidigt som hon typ sparkade mig i revbenen, hon börjar bli stor nu vår lilla tjej :)

Besöket hos barnmorskan gick väl hyfsat igår, blodtrycket är fortfarande högt men det är fortfarande bara spår i urinen så jag försöker hålla mig lugn. Blodprovssvaren får jag nog på måndag, håll tummarna för att dom ska vara bättre nu! Hon sa också att det är okej om jag vill handla klart julklapparna i helgen (gud, jag blir ju mer stressad av att inte få göra nåt än inte göra nåt alls!) MEN att jag får ta det lugnt och åka hem om jag får ont i huvudet.. Ska nog skriva en lista så jag får lite mer ordning på vad jag faktiskt har kvar att handla :)

Annars vet jag inte om jag har så mycket att berätta just nu, det är fredag idag och det är så skönt! Ska eventuellt luncha med en annan blivande mamma från mitt jobb, dock har jag inte hört nåt från henne och hon har inte uppdaterat facebook (haha, man behöver ju liksom inte prata med varandra längre :p) så hon kanske också är på förlossningen, vem vet?? :D
I helgen går vi iallafall in i vecka 34, vilket betyder att jag faktiskt inte alls har speciellt lång tid kvar, ååh vad jag längtar ♥




Magen för snart en vecka sen, tiden springer på .. (Och ni behöver inte bry er om byxorna som är tre storlekar för stora, senaste gravidmodet ni vet ;p)

Better day

Vaknade upp till en något bättre dag idag. Varför vet jag inte egentligen men har bara en bra känsla över den här dagen :) Mina föräldrar var just förbi och fikade och hade med sin mina favvisar - saffranssnäckor, och en stund innan det ringde barnmorskan och frågade om jag ville komma in lite tidigare idag :) Så nu håller jag alla tummar och tår för att svaren på proverna har kommit och att det ser bättre ut!

Sen kan man ju inte låta bli att bli alldeles varm inombords (och såklart lite avis hehe) när man läser Madeleines blogg, det är en bebis på g!! :D Kommer kika in hos henne ett ANTAL gånger idag, det är ju ett som är säkert! :)

Nej hörrni. Nu ska jag kolla klart bland alla bloggar och gå och duscha, vi hörs sen!

-

Trött dag idag, har varit på sjukhuset för nya prover. Förhoppningsvis får jag svar på dom imorgon när jag ska till barnmorskan för att kolla blodtrycket. Annars har det väl inte hänt så mycket, blev bjuden på lunch av mamma och pappa och kväll har jag och Jocke ätit pizza. Fick även gosa lite bebis - grannarna var tvungna att åka till doktorn med sin ettåriga dotter så jag fick passa deras minsting på 3 månader.. Åh, nu längtar jag bara ännu mer efter vår bebis ♥
Känner mig lite sänkt idag med, hoppas på bra besked imorgon så man kanske kan bli lite gladare :)

Lite nedslagen

Var och handlade när min läkare ringde. Hon sa att jag verkligen MÅSTE ta det lugnt nu, att mina levervärden är höga och att det finns vissa risker när det är så och att jag ska dit och ta nya prover imorgon. Vi ska få tid till ett ultraljud TILL för att kolla att fröken fortsätter växa som hon ska och hon vill hålla extra koll på mig, hon tyckte att jag gått upp väldigt lite i vikt och upprepade massor med gånger att jag måste ta det lugnt och inte ens göra någonting hemma. Att man ofta känner sig piggare än vad man är.. Det var nästan så att hon sa till mig på skarpen för att jag var på Ica och handlade.. Så jag känner mig lite nedslagen nu. Det är inge kul att hela tiden höra att det är något som är fel på en. Men men, så länge lillan mår bra iallafall kan jag ta det, men jag blir så orolig :(



Och hörrni. Nu har besökarantalet stigit massor senaste dagarna, vilka är ni som läser?? Hej & välkomna!:)

Kaffe

Skrev ju häromdagen att vi hade köpt ett jättegott kaffe. Vi har en kaffekvarn så vi köper mest hela bönor och i söndags blev fynden "Irish Cream", "Julkaffe" & "Amaretto". Julkaffet mest för stämningen och dom andra för att vi gillar dom likörerna och ville testa :) I söndags premiärtestade vi Irish Creamen och MMMM vad gott det var!


Paket!

Hihi, Jocke har lagt första paketet under granen nu. Till mig! (och jag har redan varit där och klämt på det hehe)


BM

Hemma efter besök hos barnmorskan och lunch hemma hos mamma & pappa :) Hos BM såg det väl ut ungefär såhär:

*Mitt blodtryck är fortfarande högt, undertrycket låg över 90 idag, jag brukar ha mellan 70 och 80.
*Mindre spår i urinen än vad jag brukar ha (Yaaay, kan det vara på väg åt rätt håll??)
*Blodvärde 126
*Lillans hjärtljud låg på 140, som det brukar :)
*Har gått upp 7 kilo sen start
*Lilla fröken ligger fortfarande nedåt, och har sjunkit så pass långt ner redan att barnmorskan inte tror hon kommer vända sig mer. (Undrar om det kan vara därför jag har som ett band av molvärk runt om långt ner i magen och runt svanken? Vad tror ni?)
*Vi ligger perfekt enligt kurvan :)

Så allt förutom blodtrycket är ju egentligen bra, känns så jäkla skönt! :)


Nu ska jag gå och fixa klart middagen, Jocke fick jobba över idag så det blir sen middag.. Men men what to do :)

Lucia

Godmorgon!

Hoppar bara in en snabbis för att säga Glad Lucia till er alla :) Jag & Lillan håller på och gör oss iordning för att gå till barnmorskan, skriver mer sen när jag varit där :)

Vecka 33

Vecka 33

Barnet:

En viktökning på nästan 250 gram i veckan!

Under de kommande fyra veckorna kommer ditt barn att växa något enormt.

Han eller hon sover mycket och eftersom det är möjligt att se att barnet andas även när det sover så vet vi att andningscentrum i hjärnan har utvecklats.

Förmågan att reglera kroppstemperaturen blir allt bättre. Ditt barn kan nu svettas, något som för tidigt födda barn inte kan göra.

Musklerna har utvecklats, huden har slätats ut och lanugohåret börjar ramla av, även om du kan se lite hår på barnets rygg eller axlar när det är nyfött.

Runt den här tiden har vissa barn fixerats med huvudet i bäckenöppningen, klara för avfärd. Om det här är ditt andra barn kanske det inte intar det här läget förrän förlossningen börjar.




Känns helt galet att det gått såhär fort till vecka 33! Nu hoppas jag att de sista veckorna går ännu snabbare!! :)

(Info från Libero)


3e Advent

Hej allihopa!

Är riktigt trött idag. Tog låång sovmorgon imorse och har ändå varit trött sen jag vaknade haha. Lillan har varit rätt lugn hon med så jag antar att hon också är trött. Efter frukost och lite plock här hemma så åkte vi en sväng för att försöka hitta lite fler julklappar. Dock fick jag JÄTTEont i magen när vi hade gått runt en stund. Alla barnmorskor jag träffat senaste tiden har frågat om och om igen om jag har ont högt upp i magen med tanke på havandeskapsförgiftningen och jag har hela tiden kunnat säga nej, men idag gjorde det fruktansvärt ont. Kunde knappt ta på magen för att det ömmade så mycket. Vet inte alls vad det var, kändes inte som en sammandragning och inte "tarmont" heller liksom. Hmm. Efter ha känt lite på magen så kände jag en fot eller knä tryckas jättehårt mot min hand där det gjorde ont ungefär och när hon flyttade på den så avtog det lite. Så det kanske bara var så att lilla fröken låg lite konstigt? Håller tummarna för det iallafall, ska till barnmorskan på "vanlig" koll imorn så jag ska höra vad hon säger om det :)



3e advent idag också, herregud tiden går så fort just nu! Inte mig emot dock, är mer inställd på tiden efter jul än själva julen i år :)
(Och nä, vi har inte tokladdat för svullkväll, hade ju mina föräldrar här igår och dom hade med sig en massa gott så vi passade på att duka upp :))
Vi köpte förresten ett jättegott kaffe idag, kan skriva om det sen! :)

Christmas Tree

Jocke kom hem med en julgran i onsdags och i torsdags kväll klädde vi den.
Det är första egna granen för oss båda sen vi flyttade från våra föräldrar och den blev riktigt fin! :) Lite skillnad från min "Punkgran" som mamma brukade kallade den.. Hade en svart gran med typ blå lampor för några år sen haha :D



Lugn lördag

Här i stugan har vi en lugn dag idag. Var tänkt att vi skulle på både julmarknad och julklappsletande idag men jag har ont i korppen och Jocke börjar bli förkyld så vi stannade hemma. Skönt det med ibland! Mina föräldrar har precis varit här och fikat, druckit glögg och ätit lussekatter, så himla mysigt! Julmusik i bakgrunden och massa ljus tända, precis lagom en dag som denna!

Vi hade en lugn kväll igår med, blir inte så mycket annat nuförtiden, vilket är väldigt uppskattat från min sida. Har blivit mer hemmakär nu eller vad man ska kalla det, tycker det är mysigt att gå här och plocka och bara mysa när Jocke är ledig :) Vi åt iallafall riktigt fredagsmat - tacos, och kollade sen på Idolfinalen. Jay är ju för himla bra! Hoppas bara att han får göra det han är bra på och inte hamnar i samma fack som alla andra Idolvinnare liksom..



Nu håller Jocke på och sätter upp skötbordet så jag ska springa (haha, who am I kidding?) och kolla hur det går för honom! Hoppas ni har en bra helg! :)

Long time no see

Hej allihopa!!

Vilken ångest jag har för att jag inte uppdaterat den här bloggen på länge.... Men nu är jag här! :) Ska dock iväg till barnmorskan strax så det blir ingen jätteupdate nu, men jag SKA ta tag i det!

Vad har hänt sen sist då??

- Vi har gått in i vecka 31, OCH 32! Kommer ihåg när jag läste alla andra gravidisars bloggar och dom var i samma vecka och jag tyckte det var sååå långt tills vi skulle vara där. Tji fick jag! ;)

- Jag springer fortfarande hos barnmorskan flera gånger i veckan och kollar tryck och äggvita i urinen.. Sist jag var där var blodtrycket lite högt men det var bara spår i urinen så jag håller tummarna för att det får hålla sig "under kontroll" i nåågra veckor till!

- Vi har börjat shoppa julklappar.. Guud, i år är det tungt att springa runt :P

- Vi har hämtat ut en babybox och shoppat lite mer saker till lillan.

- Jag har klippt av 25 cm av håret.... Det var jäkligt långt innan och det var riktigt skönt att bli av med lite :)

- Vi har tagit in en gran och klätt den!! Bild kommer :)


Men nu måste jag faktiskt göra mig iordning.. Hoppas allt är bra med er andra! :)


RSS 2.0